Hozzávalók:

400 g liszt
200 g vaj
200 g porcukor
1 tojás
2 teáskanál vanília
1 teáskanál sütőpor
csipet só

Helyezzük a vajat, a porcukrot és a sót egy tálba és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd apránként szitáljuk a vajas keverékhez. Az egészet dolgozzuk gyorsan össze. Minimum fél órán át fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben. Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra és szúrjunk ki belőle tetszőleges formákat. 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt sül meg.




Ingredients:

400 g flour
200 g butter
200 g powdered sugar
 2 eggs
2  teaspoon vanilla extract
1 teaspoon baking powder
pinch of salt
 
Place the butter, sugar, and salt in a bowl and cream together. Do not overwork the mixture, or the cookies will spread during baking. Add the egg and the vanilla to the butter mixture, whisking until well incorporated. Sift in the flour (with the baking powder) and mix until just combined. Gather the dough into a ball, flatten it out into a disk, wrap it in cling film and chill for at least 30 minutes. Place the dough on a lightly floured surface and roll out until about 4-5 mm thick. Use cookie cutters to cut out the desired shapes. Preheat the oven to 180°C and bake the cookies for 8–10 minutes (depending on size), or until the edges are golden brown. Leave to cool on a wire rack.